Banner Tasarımı Nasıl Olmalı?
- Cansın Sesligil
- 17 Oca
- 1 dakikada okunur
Görsel boyutlarına ve çözünürlüklerine dikkat etmelisin. Dikey, yatay yerleşimlerine göre alternatiflerini de üretmelisin.
Görselde telefon numarası yazmak yanlış bir uygulama. Bunun birkaç sebebi var:
Görsel reklam boyutlarına göre küçülecek.
Tıkla-ara özelliği bulunmayacak.
Gelen telefon dönüşümlerini sayamayacaksın.
Görsele işletmenle ilgili tüm bilgileri doldurman ve karmaşa yaratman hem işletmenle ilgili kalitesiz bir algı oluşturur, hem de müşteriyi yorarak reklamına olan ilgisini kaybetmesine yol açabilir. Görsel boyutları da reklam alanı formatına göre küçüleceğinden, ne olduğu anlaşılamayan karmaşık bir görsel kullanmak istemezsin.
Banner’da net bir mesaj olmalı ve bunu olabildiğince öne çıkarmalısın. Müşterinin ilgisini yakalayabilmek için indirim kuponundan, uygun fiyat avantajından, sınırlı süreli kampanyandan, yeni sezon ürünlerden ya da buna benzer teklif ve promosyonlarından bahsetmelisin.
Eğer amacın doğrudan siparişleri artırmak değil marka bilinirliği yaratmak ise marka sloganından, firmanın kurumsallığından ve güvenilirliğinden, tecrübeli ve uzman bir kadroya sahip olduğundan ya da belki de daha eğlenceli yanlarından bahsederek müşterilere yaşattığın deneyimden de söz edebilirsin. Buradaki önemli nokta, bunu olabildiğince kısa ve akılda kalıcı metinler ile yapabilmen.
Mutlaka bir CTA (Eylem Çağrısı) eklemelisin. Hemen Bilgi Al, İletişime Geç gibi eyleme yönlendiren ifade eklemelisin.
Reklamı gören müşterinin seni daha sonra da aratabilmesi için, hatırlaması konusunda ona yardımcı olmalısın. Bu sebeple banner tasarımında kendi kurumsal kimliğine ait renkleri, fontları ve logonu kullanmalı, müşterinin algısında ayırt edici imajını vurgulamalısın.
Son Yazılar
Hepsini GörDüsük bütçeli reklamlar ile verim alabilir miyim? Kesinlikle alabilirsin! Peki nasıl? Hedef kitle konusunda oldukça hassas ve seçici...
Comentários